Blog

Els serveis sanitaris públics no donen l’abast

Fa un parell de mesos els principals hospitals catalans (Clínic, Sant Pau, Moisès Broggi, la Vall d'Hebron...) es van col·lapsar a causa d’una forta passa de grip, fet que va abarrotar els hospitals de pacients que van haver de ser atesos als passadissos o als boxes d'urgències de dos en dos. Aquest cap de setmana hem pogut comprovar com alguns dels hospitals més importants no donen l'abast. Les urgències segueixen col·lapsades
.

Els malalts que han utilitzat el servei d'urgències de l'Hospital Vall d'Hebron durant aquest cap de setmana han patit de primera mà la lentitud dels serveis públics sanitaris. Aquest dissabte, 52 malalts han esperat llit al servei d’urgències, i alguns d'aquests portaven ja tres dies d'espera. Diumenge, 46 malalts seguien esperant per ser ingressats, alguns dels quals ja feia quatre dies que esperaven.


A l'hospital de Bellvitge s'hi va viure una situació similarquan, el passat 4 de maig, van haver 22 pacients esperant llit mentre que tota una planta, la 11, estava tancada. En aquest mateix moment hi havien sis llits bloquejats a la sisena planta, encara que segons ha informat Marea Blanca, "no es va trobar la clau per obrir-les".

 

Així com a la Vall d'Hebron i Bellvitge, també a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, va haver-hi deu pacients que dijous 5 de maigvan haver de passar la nit a la Unitat de Reanimació Post Anestèsia (URPA) per la falta de llits. El comitè d'empresa ha denunciat la "infradotació i la infrafinanciació" del centre, ja que en el Taulí hi ha un total de 1,74 llits per mil habitantsmentre que la mitjana a la resta de Catalunya ascendeix a 3,4 llits i a la resta d’Espanya, la mitjana se situa en els 3,1 llits per la mateixa quantitat d'habitants.

FUENTE: elTriangle