Blog

Participació

L'Ajuntament de Vilassar de Mar, amb l’objectiu d’avançar cap a un nou paradigma de govern obert que doni resposta a les demandes de canvi que demanen els ciutadans i ciutadanes, s’enfronta al repte de transformar-se per adaptar-se a aquesta nova realitat i poder així donar resposta a les necessitats reals del municipi i de les persones que hi viuen.

Per això cal establir canals de comunicació i interacció estables amb la ciutadania que facin possible un diàleg permanent amb les persones en la definició i execució de les polítiques públiques, impulsant processos participatius i eines tecnològiques que facilitin la implicació activa de la ciutadania en la governança.

Els pressupostos participatius són un mecanisme que permet la participació directa de la ciutadania en l’elaboració i execució dels pressupostos públics, donant així resposta a les seves necessitats i interessos reals.

El govern municipal posa 92.000 euros (IVA inclòs) del pressupost municipal vigent a disposició de la ciutadania per a què aquesta, mitjançant un procediment de participació ciutadana, pugui decidir quin ha de ser el seu destí. Els projectes que resultin millor valorats es licitaran durant l'any 2016.

 

 
Per facilitar les consultes, a més del correu electrònic Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo., els dies 30 d'agost i 1 de setembre hi haurà un servei d'assessorament presencial per a les persones que tingui dubtes per presentar projectes. Horaris: el dimarts 30 d’agost, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores a l’Ajuntament; i el dijous 1 de setembre, de 10 a 14 hores a l’Ajuntament i de 17 a 20 hores a Can Bisa.
 
  •  Calendari del procés:

5 de setembre, 14 h - Fi lliurament propostes

     

6 de setembre - Enviament de les propostes a tots els membres de la comissió

 

12 de setembre, 19 h - Presentació pública dels projectes presentats a la sala plens

 

12 de setembre - Reunió de la comissió per arribar a un consens per escollir els projectes a participació

 

Abans del 15 de setembre a les 9h - Votació dels representants dels grups municipals dels projectes presentats

 

15 de setembre - Lliurament dels projectes votats als tècnics

 

Fins 30 de setembre - Valoració de les propostes per part dels tècnics

 

30 de setembre - Llista definitiva de projectes fins un màxim de 15.

 

Del 17 d’octubre al 3 de novembre - Exposició pública dels projectes triats per la comissió

 

4 de novembre, de 9 a 14 h i de 17 a 20 h, 5 de novembre, de 17 a 20 h i 6 de novembre, de 10 a 13 h - Votació presencial de la ciutadania (a partir 16 anys)

 

6 de novembre, a partir de les 13 h - Comunicació dels resultats i inici del procés d’execució dels projectes